Bh grote cup – hogerop in het alfabet goede pasvorm vinden
/
/
Bh grote cup – hogerop in het alfabet goede pasvorm vinden

Bh grote cup – hogerop in het alfabet goede pasvorm vinden

De juiste bh vinden is altijd al lastig. Schouderbandjes die snijden. De rugband die maar omhoog wil kruipen. Uitpuilende borsten, een balconette die toch weer net te klein is. Problemen die mannen echt niet begrijpen. Die kijken er dan ook vaak heel anders naar. Zij hoeven een bh namelijk niet de hele dag om zich heen te dulden. De juiste bh vinden als je gezegend bent met echt volle borsten, is twee keer zo lastig. Want nu moet je ook een bh vinden die meer ondersteuning kan bieden. Maar toch ook weer elegant is. En bij grotere borsten krijg je ook meer druk op de rugband dus die dient wel steviger dan bij een bh’tje met cup A. De schouderbandjes moeten niet spaghetti dun zijn maar een breedte hebben die evenredig is aan de grootte van de Bh grote cup. Anders gaan ze snel in je schouders snijden.

 

Al het goede komt in drieën

Kortom, het lijkt veel werk om met een cupmaat vanaf D iets te vinden dat je eerder comfort geeft dan problemen. Life is a struggle. En liefst wil je natuurlijk een bh grote cup die voldoet aan de heilige drieëenheid:

 

  • Goede ondersteuning;
  • Heerlijk comfortabel;
  • Verleidelijke uitstraling.

 

Cup- en omvangsmaat van de Bh grote cup

Je zou het niet zeggen, maar vrouwen kiezen nogal frequent een foute bh-maat. En gaan die dan ook nog tijden dragen. Een oplossing zou zijn: stap eens een goede lingeriewinkel binnen en laat je borsten opmeten. Er komt meer bij kijken dan de borstmaat (cupmaat) en de bandmaat (omvangsmaat). De verhouding tussen die twee leidt tot je maat, bijvoorbeeld D90 of F110. Je hebt je maat al voor ogen, zeg je. Maar wel eens je rug gemeten? Bij een brede rug ben je namelijk snel beter uit met een iets kleinere cupmaat en een wat grotere omvangsmaat. Dus in plaats van bijvoorbeeld B95 past dan een C90 beter. Andersom geldt dat ook. Vrouwen met grote borsten en een smalle rug kunnen beter een cupmaat groter en een omvangsmaat kleiner testen.

 

Past je Bh grote cup goed?

In de winkel zat hij heerlijk. En de eerste dag niets aan de hand. Maar dan komen de probleempjes. En heb je uiteindelijk toch een niet passende Bh grote cup gekocht. Indicaties van een foute pasvorm zijn:

 

  • Band snijdt in de zijden (te klein).
  • Bh schuift opwaarts (bandmaat te groot).
  • Schouderbandjes snijden (bandjes of te kort, of te hard aangetrokken).
  • Cup kreukelt of staat boven open (te grote cupmaat).
  • Borsten tillen over de cups heen (te kleine cupmaat).

 

Andere aanpak

Er zijn vrouwen die een teveel aan voorkomen niet altijd mooi of handig vinden. Ze zouden liever iets minder volle borsten hebben maar denken niet aan het operatief verkleinen. Dan is er toch nog een uitkomst en dat is de minimizer-bh. Door materiaal en pasvorm geeft deze bh een verkleinend effect aan je buste. Ze zijn er met en zonder beugel. En ze zijn speciaal ontworpen voor plus size vrouwen. Met een minimizer-bh worden je borsten over een wat groter oppervlak verdeeld en iets platgedrukt. Omdat de Bh grote cup rondom de borsten meteen aansluit, is het gewicht mooi verdeeld en dat scheelt pijnlijke schouderbandjes.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.