Zijn mijn tanden kronen een goede optie voor mij?
/
/
Zijn mijn tanden kronen een goede optie voor mij?

Zijn mijn tanden kronen een goede optie voor mij?

Op het moment dat er een stuk van je tand afgebroken is, kan je tanden kronen in sommige gevallen een goede optie zijn om voor te gaan. Als je ervoor wilt zorgen dat je weer tanden hebt die er goed uit blijven zien en ook goed blijven werken, kan je tanden kronen een goede optie zijn om voor te gaan. 

Wat is tanden kronen?

Dan is het als eerste natuurlijk wel zo prettig om te weten wat tanden kronen precies is. Een kroon is een soort kunsttand of -kies die over een tand of kies gezet kan worden. Het prettige aan een kroon is dat deze op maat gemaakt wordt. Op die manier kan dit je gebit er een stuk beter uit laten zien. 

Een kroon kan er goed uit komen te zien. Verder is het ook de bedoeling dat dit goed past bij de rest van je gebit. Hierdoor is het mogelijk om je gebit in sommige gevallen weer helemaal compleet te maken. Als je een gezond en mooi gebit wilt hebben, is dit natuurlijk prettig om gebruik van te maken. 

Wanneer komt dit van pas?

Je tanden kronen is iets wat op verschillende momenten goed van pas kan komen. Zo kan dit goed van pas komen als je te maken hebt met een tand waar een stuk van afgebrokkeld is of een tand of kies te vaak gevuld is. De kroon kan ervoor zorgen dat je tand of kies behouden kan worden. 

In de meeste gevallen wordt een kroon geplaatst op de tandwortel. Daarom is het kronen van de tand alleen mogelijk als je nog een tandwortel hebt. Als je deze niet meer hebt, kun je dit alleen doen door gebruik te maken van een implantaat. Deze kan in dat geval dienen als een soort kunsttandwortel. 

Tanden kronen voor de functie of voor cosmetica

In de meeste gevallen wordt het tanden kronen gedaan voor de functie. Als een tand niet helemaal meer gezond is, maar deze het beste wel behouden kan worden, is het kronen van de tand de beste optie. Het verwijderen van de tanden is iets wat vaak zoveel mogelijk uitgesteld wordt. 

Als je vindt dat je tand er niet goed meer uitziet, is het ook mogelijk om te gaan kronen. Als je vindt dat je tand verkleurd is of een rare vorm heeft en opzichte van de andere tanden, is het kronen van de tand een goede optie om voor te gaan. Op die manier kan je tand er weer goed uit komen te zien. 

Tanden verwijderen

In de meeste gevallen wordt het tanden verwijderen zoveel mogelijk uitgesteld. Daarom wordt er altijd gekeken of de tanden kronen een optie is om voor te gaan of dat een andere vorm van gebitsrenovatie beter is. Als dit het geval is, wordt dit eerst gedaan. Om de tanden te behouden, wordt er regelmatig gekeken naar een wortelkanaalbehandeling of een pin die in de tandwortel geplaatst wordt. Op die manier is het tanden kronen altijd een mogelijkheid om te doen.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.